Nieuws

Docentenbijeenkomst geeft nieuwe inspiratie voor hybride lesgeven bij DTV Consultants

Naast advieswerkzaamheden verzorgt DTV Consultants ook opleidingen en cursussen op het gebied van verkeerskunde en mobiliteit. Hiervoor werkt het team Capacity Building samen met zo’n 85 docenten en experts uit het werkveld. In mei organiseerden wij onze jaarlijkse docentenbijeenkomst en konden we weer fysiek samenkomen met onze docenten. Het doel is om ideeën uit te wisselen om de kwaliteit van ons opleidingsaanbod zo hoog mogelijk houden. We kijken terug op een inspirerende bijeenkomst waarin het thema ‘hybride lesgeven’ verder is verkend.

Hybride lesgeven

De docentenbijeenkomst werd georganiseerd door Kim Heerkens. Als coördinator Capacity Building bij DTV Consultants is zij nauw betrokken bij het organiseren van onze trainingen, cursussen en opleidingen. Dit jaar was het thema ‘hybride lesgeven’. Zij vertelt: “De afgelopen twee jaar hebben we voornamelijk online lesgegeven en inmiddels zijn we overgeschakeld naar een meer hybride vorm van onderwijs. Ons uitgangspunt is klassikaal en mensen hebben de mogelijkheid om eventueel online deel te nemen. Tijdens de docentenbijeenkomst hebben we dit onderwerp en de dilemma’s verder verkend.”

Nieuwe inzichten

Joitske Hulsebosch, adviseur op het gebied van online leren was als spreker uitgenodigd. Er werd goede discussie gevoerd over hybride onderwijs en nieuwe mogelijkheden hierbinnen. Aan bod kwamen vragen als: ‘Willen we dat het zo blijft? Is hybride onderwijs een noodzaak of een service? Wat zijn de voors en tegens?’ Kim: “De discussie gaf veel inzichten in hoe onze docenten de afgelopen periode ervaren hebben. Zo is een manier van werken aangedragen die werkt met laptophoofden. Daarbij is elke online deelnemer aanwezig via een eigen scherm. We gebruiken de komende periode om alle opties te verkennen.”

Onze opleidingen en cursussen

DTV Consultants verzorgt al meer dan 20 jaar opleidingen, cursussen en trainingen op het vlak van verkeerskunde en mobiliteit. Denk hierbij aan onderwerpen als smart mobility en automatisch rijden, maar ook aan verkeersveiligheid, burgerparticipatie en regelgeving. De combinatie van didactische expertise en vakinhoudelijke kennis maakt ons uniek. Onze docenten staan in de praktijk. Zij zijn werkzaam in de mobiliteits- en verkeerssector, hierdoor kunnen zij snel inspelen op wat er leeft en speelt in de maatschappij. Daarnaast werken we nauw samen met andere experts en deskundigen in het vakgebied zodat onze kennis up-to-date blijft en we het best mogelijke programma kunnen aanbieden.

Voor wie

Ons opleidingsaanbod is zowel toegankelijk voor mensen die al werkzaam zijn binnen de verkeerskunde als voor mensen van buiten de sector. Zo bieden we verdiepende cursussen voor wie zich wil specialiseren, maar we bieden ook een post-mbo– en post hbo-opleiding verkeerskunde. Met onze opleidingen, cursussen en ontwikkeltrajecten bieden we actuele kennis, maar bovenal praktische handvatten om aan de slag te gaan. Benieuwd naar ons aanbod? Kijk hier.