Nieuws

DTV Consultants exposant op Nationale Verkeer Expo 2023

Op donderdag 23 november is de Nationale Verkeer Expo in Houten. Een eendaags evenement voor en door verkeerskundigen, over de toekomst van verkeer en wegbeheer. DTV Consultants is aanwezig met een stand en verzorgt twee lezingen: over Privacy en Security in de wereld van iVRI en de Fiets Peloton Module. Een slimme, open source oplossing die fietsers vaker groen licht geeft. Daarnaast geven we een inkijkje in ons lesaanbod van 2024. De Nationale Verkeer Expo is de uitgelezen kans om vakgenoten te zien en te netwerken. We zien je graag daar! Je vindt ons op stand 5.28.

In onze stand praten wij je graag bij over verschillende actuele onderwerpen rondom VRI’s:

  • Verkeerslichtendata op orde met iVRI Insights – een KPI monitoringstool
  • Fiets Peloton Module – breng ook een bezoek aan onze partner ViNotion op 5.30
  • Privacy & Security in de wereld van iVRI’s – Tom vertelt er graag meer over
  • Studiedag Verkeerslichten op 7 februari 2024
  • Welke cursussen en opleidingen staan er op de agenda in 2024
  • Iets voor jou? Wij zoeken een Adviseur/Projectleider Verkeerslichten – we vertellen je er graag meer over.

iVRI en Privacy & Security

Door de toegenomen technologische ontwikkelingen wordt de VRI steeds complexer en meer digitaal. Hiermee wordt het risico op inbreuk in de VRI op de datastromen in de VRI alsmaar groter. De architectuur van de iVRI en de bijbehorende keten van en naar de weggebruiker is een stuk complexer geworden. Dit alleen leidt al tot een hoger veiligheidsrisico, want de weggebruiker moet ervan uit kunnen gaan dat de informatie die hij ontvangt, betrouwbaar is.

Wegbeheerders dienen als overheidsorganisatie te voldoen aan de richtlijnen ten aanzien van informatiebeveiliging en privacy zoals vastgelegd in respectievelijk de BIO en de AVG. In deze sessie geven we inzicht in de belangrijkste risico’s op het gebied van privacy en security bij een (i)VRI en welke mogelijke beheersmaatregelen op korte en lange termijn genomen kunnen worden.

  • Door: Tom Steijvers, Senior Adviseur Smart Mobility
  • Tijd: 10.45 – 11.15u zaal 1

Fiets Peloton Module

Door de schaarste aan ruimte en verstedelijking is optimaal gebruik van het wegennet cruciaal. Een steeds actuelere vraag is: hoe creëer je meer ruimte voor de fiets, zonder dat overige weggebruikers langer hoeven te wachten? Om wegbeheerders hiervoor extra handvaten te bieden, ontwikkelde DTV Consultants samen met SmartwayZ.NL de Fiets Peloton Module.

De Fiets Peloton Module (open source) maakt gebruik van een bestaande data-keten en bewezen technieken om op basis van CAM-berichten groepen fietsers te detecteren en te prioriteren. De eerste resultaten zijn positief: minder stops voor de fietser, zonder dat dit ten koste gaat van de doorstroming van het gemotoriseerd verkeer. Tijdens de Nationale Verkeer Expo geven we een lezing over de werking van de Fiets Peloton Module en het afwegingskader dat wegbeheerders ondersteunt bij de implementatie ervan.

  • Door: Saliou Diallo, Adviseur Smart Mobility
  • Tijd: 13.45 – 14.15u zaal 2

Je vindt ons hier op de website van de Nationale Verkeer Expo.