Aankondiging online training Bikenomics

Het is een krachtig middel om te laten zien wat investeren in fietsen oplevert: Bikenomics. Door fietsen te vertalen naar maatschappelijke waarden kun je het inzetten bij besluitvorming over fietsbeleid. Decisio doet al jaren onderzoek naar ‘de economie van het fietsen’ en heeft samen met DTV Consultants de open online training Bikenomics ontwikkeld. Tijdens de training leer je om de voordelen van fietsen te rationaliseren en zo mogelijk te kwantificeren.

Bij het voorbereiden van besluitvorming over fietsbeleid, -plannen en -ontwerpen, zijn goede argumenten en inzichten in verwachte effecten een must. De kans op succes en goedkeuring door besluitvormers, wethouders, gemeenteraden en burgemeesters, neemt aanzienlijk toe als de baten van fietsen worden gekwantificeerd en uitgedrukt in “geld”. Als je je “bikenomics” kent, kun je het succes van je fietscase vergroten en besluitvormers beter overtuigen. Ongeacht je ervaringsniveau en waar je je bevindt.

Nieuwe online Bikenomics training

Op basis van deze ervaringen ontwikkelden Decisio en DTV Consultants de open online Bikenomics training. In mei en juni 2023 vindt een nieuwe editie plaats, en die is ook zeer bruikbaar voor Nederlandse professionals. Het is een unieke hoogwaardige training met internationale experts en stadsvertegenwoordigers. In slechts 3 online bijeenkomsten leer je bruikbare stappen om zelf bikenomics toe te passen.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven

Bikenomics in 5 minuten uitgelegd (Engels)

 

Fietsinfrastructuur Filipijnen

Om een voorbeeld te geven: de aanleg van fietsinfrastructuur op de Filipijnen is in relatief korte tijd van 0 naar 500 km gegaan. Bikenomics heeft daar een belangrijke rol in gespeeld. Recent gingen deelnemers van het ‘World Bank Bicycle Infrastructure Training Programma’ aan de slag met Bikenomics. Onze collega Teije Gorris organiseerde de sessie en deed verslag van de online training.

Ga voor meer informatie naar onze internationale cursuswebsite.