Carrièreswitch na post hbo-opleiding verkeerskunde

Martijn Smeets volgde op 53-jarige leeftijd de post hbo-opleiding verkeerskunde bij DTV Consultants. Deze opleiding focust zich op het vakgebied van verkeerskunde in de gehele breedte en is bedoeld voor professionals met een hbo- of wo-achtergrond die in een verkeerskundige functie (gaan) werken. Martijn heeft ondertussen een nieuwe baan gevonden als verkeerskundige voor de gemeente Meppel en deelt zijn ervaring.

Grafisch ontwerper

Oorspronkelijk werkte Martijn als grafisch ontwerper waarbij hij de laatste jaren werkte als ontwerper van tijdelijke verkeersmaatregelen. Het was zijn eerste kennismaking met het vakgebied mobiliteit. Dit vond hij zo interessant dat hij besloot om zichzelf hier verder in te verdiepen. Zo kwam hij terecht bij de post hbo-opleiding verkeerskunde die hij in 2021 met succes heeft afgerond. “Ik was op zoek naar een algemene opleiding waarin verschillende aspecten van het vakgebied aan bod komen. Bovendien moest het een opleiding zijn die ik naast mijn werk kon doen, ik werkte namelijk nog fulltime”, vertelt Martijn.

Post hbo-opleiding verkeerskunde

De post hbo-opleiding verkeerskunde van DTV Consultants biedt je vaardigheden voor het analyseren van verkeerskundige problemen. Daarnaast leer je hoe zaken als ontwerp, mobiliteitsmanagement en verkeersmanagement met elkaar samenhangen en elkaar beïnvloeden. Bovendien krijg je inzicht in bestuurlijke, beleidsmatige en maatschappelijke kanten van verkeerskundige planvormingsprocessen. Sinds begin dit jaar werkt Martijn voor de gemeente Meppel als verkeerskundige. Ondanks het feit dat Martijn van oorsprong geen civiele of infra achtergrond heeft, ervaart hij dat hij nu in staat is om met andere verkeerskundigen mee te praten. “Omdat ik gedurende mijn opleiding van alle aspecten iets heb meegekregen”, legt hij uit.

Masterclass Human Factors

En Martijn zit niet stil, ondertussen volgt hij namelijk de masterclass Human Factors van DTV Consultants. Dit is een tweedaagse cursus rond menselijk gedrag in het verkeer. “Ik vind het belangrijk om nieuwe kennis en ervaringen op te blijven doen, dat houdt het vak en mijn werkleven interessant”, vertelt Martijn. Hij zou dan ook iedereen aanraden om zichzelf te blijven ontwikkelen, ongeacht je leeftijd of het werk dat je doet. “Als je op zoek bent naar een brede of juist verdiepende opleiding binnen het vakgebied verkeerskunde, dan zijn er genoeg interessante opleidingen en cursussen te vinden.”

Inschrijven

Wil jij je ook (verder) ontwikkelen binnen de verkeerskunde? Bekijk dan eens ons cursus- en opleidingsaanbod. In september 2022 gaan veel van onze opleidingen weer van start. Schrijf je nu alvast in!