Internationale cursus Fietsinfra brengt deelnemers uit 6 landen bij elkaar in Breda

Nederland loopt voorop als het gaat om fietsinfrastructuur en -kennis. Zo kijken veel landen naar ons land bij het ontwikkelen van fietsbeleid en de uitvoering ervan. DTV Consultants organiseert sinds 2018 verschillende internationale cursussen op het gebied van fietsinfrastructuur. Afgelopen zomer vond de ‘Dutch Bicycle Infrastructure’ training plaats. Een 5-daags programma met deelnemers van over de hele wereld. Het doel: kennis delen en uitwisselen, om ’thuis’ toe te kunnen passen.

De deelnemers kwamen letterlijk overal vandaan: Nieuw-Zeeland, Australië, Italië, Luxemburg, Zwitserland en Verenigde Staten. Het kantoor van DTV Consultants in Breda was de thuisbasis voor de lessen en een aantal fietstours door de stad. Verder bestond het programma uit excursies in Utrecht en Rotterdam. Verschillende lessen van fietsexperts van DTV Consultants, Dutch Cycling Embassy en haar partners Breda University of Applied Sciences, Gemeente Rotterdam en CROW kwamen aan bod.

Een impressie van de training en de terugkoppeling van deelnemers:

 

In Nederland weten we niet anders: fietsen is de normaalste zaak van de wereld. Net zoals onze fietspaden. Samenhangend gepland en veilig ontworpen. Dat is een van de geheimen van het succes van fietsen in Nederland. Wat veel mensen niet weten, is dat dat in het buitenland allemaal niet zo gewoon is. En dat het plannen en ontwerpen van fietsinfrastructuur knap lastig is.

Fietsen staat in steden over de hele wereld in de belangstelling. Covid was een katalysator, maar fietsen wordt ook steeds meer als een belangrijk middel gezien om klimaatdoelen te behalen en congestie aan te pakken. Veilige infrastructuur en een samenhangend netwerk zijn essentieel om fietsen tot een succes te maken. In de Dutch Bicycle Infrastructure Training leren deelnemers de Nederlandse aanpak begrijpen maar bovenal te vertalen naar de eigen situatie.

De volgende editie de Dutch Bicycle Infrastructure Training wordt in de vroege zomer van 2023 gepland. Op dtvcapacitybuilding.com is meer informatie over deze en andere internationale cursussen beschikbaar.

Meer weten over ons internationale aanbod? Klik hier.