Nieuwe editie Post-hbo opleiding Verkeersplanologie van start in september

DTV Consultants en Goudappel slaan opnieuw de handen ineen voor een nieuwe editie van de Post-hbo opleiding Verkeersplanologie. Een opleiding voor verkeerskundigen, planologen, ingenieurs en bestuurskundigen op zoek naar een stevige inhoudelijke basis voor integrale planvorming.

Grote vraag naar integrale denkers

De afgelopen jaren zagen we de vraag naar integrale denkers alleen maar toenemen. Reden genoeg om samen met Goudappel in 2021 te starten met de Post-hbo opleiding Verkeersplanologie. Deelnemers leren over ontwikkelingen op het gebied van ruimte en mobiliteit en hoe deze toe te passen in integrale beleidsvorming.

“In de context van groeiende steden en regio’s, smart cities en duurzaamheid wordt het belang van integrale planvorming alleen maar groter. Juist daarom is het vak van verkeersplanologie belangrijk: verkeer en planologie vanaf de start van onderzoek en planvorming met elkaar verbinden tot één geheel,” zegt Bas Govers. Als strategisch adviseur bij Goudappel helpt hij overheden in binnen- en buitenland bij het realiseren van hun strategische opgaven.

Les van experts uit de praktijk

De Post-hbo is geschikt voor iedereen die is betrokken bij integrale of strategische planvorming, mobiliteitsplannen en/of omgevingsvisies. Deelnemers krijgen les van experts uit de praktijk, waaronder adviseurs van Goudappel, DTV Consultants maar ook experts van de Universiteit van Amsterdam, TU Delft, PBL en APPM.

Teije Gorris, teamleider Capacity Building bij DTV Consultants: “Voor deze derde editie hebben we opnieuw een uitdagend programma ontwikkeld, waarmee we deelnemers een stevige verkeersplanologische basis geven. Door docenten uit de praktijk te gebruiken, koppelen we bovendien de opgedane inzichten aan actuele voorbeelden.”

Derde editie van start

De derde editie van de Post-hbo opleiding Verkeersplanologie bestaat uit 8 lesdagen en start vanaf 29 september 2023.

Voor meer informatie en het downloaden van de studiegids, klik hier