Het straatbeeld in Nederland heeft in de afgelopen decennia grote veranderingen ondergaan. Wegen zijn verbeterd, het verkeer is aanzienlijk toegenomen en de druk op onze schaarse ruimte is gegroeid. De uitdagingen zijn complexer geworden, variërend van vervoersarmoede, stedelijke verdichting, de noodzaak van vergroening, het bevorderen van actieve mobiliteit, de opkomst van deelmobiliteit en zelfrijdend vervoer, en nog veel meer.

Als adviesbureau ondersteunen wij onze klanten bij deze en andere mobiliteitsuitdagingen, en helpen wij hen bij de implementatie van onze adviezen. Met onze vooruitziende blik en nuchtere mentaliteit vinden wij steeds nieuwe wegen voor vooruitgang in mobiliteit. Wij beschouwen en analyseren, voorspellen en verklaren, onderzoeken en leiden op.

Toekomstbestendige mobiliteitsoplossingen

We werken aan vindingrijke gedragsinterventies, effectieve maatregelen en data-gedreven oplossingen voor zowel veiligheid, duurzaamheid en efficiency van het mobiliteitssysteem. We werken aan slimme infrastructuur voor nu en in de toekomst. Aan het creëren van nieuwe kennis, vaardigheden en carrièrekansen voor professionals in de mobiliteitswereld.

Onze expertisegebieden zijn:

 

DTV Academy

Met ons lesaanbod bieden we ontwikkelingsmogelijkheden voor professionals, waardoor zij zelf een actieve rol kunnen spelen bij het aanpakken van de mobiliteitsvraagstukken in Nederland. Sinds maart 2024 zijn deze activiteiten ondergebracht onder DTV Academy.

-

 

Al ruim 35 jaar

In 1987 ziet het ‘Dienstencentrum voor Toerisme en Verkeer’ het levenslicht binnen de toenmalige NHTV (nu de BUas). In 2002 verzelfstandigt DTV Consultants en groeit de organisatie uit tot een adviesbureau met een vaste waarde binnen ons werkveld. Inmiddels heten we ‘DTV’ en werken er zo’n 50 enthousiaste medewerkers. Ons kantoor is gevestigd in Breda, en onze klantenkring omvat organisaties en professionals in hoofdzakelijk Nederland en België.

-

DTV. Waar we nieuwe wegen vinden