Gedragsbeïnvloeding van verkeersdeelnemers

Kruipend over de snelweg tijdens de ochtendspits, verkeerschaos voor de deur bij basisscholen en fietsers die meer naar hun telefoon dan naar de weg kijken. Herkenbare verkeersproblemen die we elke dag tegenkomen. Problemen die we zelf met ons gedrag veroorzaken. Soms bewust, vaak ook niet. Daarom is het slim om bij vraagstukken op het gebied van verkeer en mobiliteit te beginnen bij de mens: welk gedrag is gewenst?

Onze aanpak

Wij helpen overheden en organisaties echt iets te veranderen aan het gedrag van mensen in verkeerssituaties en bij het maken van keuzes voor vervoersvormen. Hiervoor maken we helder welke drijfveren het huidige gedrag beïnvloeden, wat daaraan zou moeten veranderen om de situatie te verbeteren en welke gedragstechnieken daar het meest geschikt voor zijn. Zo komen we tot realistische interventies die steunen op kennis van zowel mobiliteit als gedrag en door ruime ervaring in de dagelijkse praktijk.

Wat hebben wij te bieden?

Gedragsbeïnvloeding is vaak de meest effectieve manier om tot blijvende oplossingen te komen. Onze expertises op het gebied van Gedrag:

  • Gedragsonderzoek
  • Mobiliteitsonderzoek
  • Interventies en campagnes
  • Fietsstimulering
  • Verbeteren van verkeersveiligheid
  • Projectmanagement Verkeerseducatie

-

 

Onderwerpen binnen Gedrag
Harmen Krusemeijer

Bakkie doen? Wil je verkennen hoe een gedragsaanpak helpt jouw doelstellingen te realiseren? Of gewoon eens sparren over een uitdaging waar je mee zit? Neem dan contact op met Harmen.

Neem contact op met Harmen