Een verbonden en geautomatiseerd mobiliteitssysteem

De wereld is in hoog tempo aan het digitaliseren en automatiseren. Dit beïnvloedt onze manier van verplaatsen in het verkeer. Weggebruikers staan niet meer op zichzelf, maar maken meer en meer onderdeel uit van een groter netwerk. Voertuigen zijn steeds vaker in staat om met hun omgeving te communiceren en nemen rijtaken gedeeltelijk of zelfs volledig over. Voor het veilig faciliteren en optimaal benutten van deze vorm van mobiliteit, bekend als Connected, Cooperative & Automated Mobility (CCAM), is een doordachte aanpak nodig. 

De opkomst van CCAM

DTV helpt je bij het beoordelen van de impact van CCAM op gebruikers en wat dit voor je organisatie betekent. Met behulp van openbare databronnen en actuele onderzoeksdata brengen we huidige en toekomstige knelpunten in kaart. We adviseren over hoe je een veilig en optimaal gebruik van geautomatiseerd verkeer kunt faciliteren en bevorderen.

Met ons uitgebreide netwerk en onze expertise op het gebied van rijtaakondersteuning (ADAS) tot volledig autonoom vervoer, staan we klaar om je te ondersteunen.

Wij kunnen je helpen bij:

  • Evaluatie digitale & fysieke infrastructuur
  • Evaluatie informatie diensten
  • Ondersteuning implementatie automatisch vervoer
  • Gedragsanalyse (weg)gebruikers
Onderwerpen binnen Slimme mobiliteit
Saliou Diallo

Samen bouwen aan een toekomst waarin iedereen autonoom onderweg is. Wil je meer informatie over CCAM of hoe wij je verder kunnen helpen? Neem contact met ons op voor een verkennend gesprek.

Neem contact op met Saliou