Van data naar handelingsperspectief in een complexe realiteit

Is verkeerslichtenregeling A beter of B? Hebben doorgevoerde verbeteringen op het gebied van doorstroming daadwerkelijk effect? Wat is het verband tussen bermverharding en ongevallen? Hoe groot is de kans dat een fietser in conflict komt met een andere fietser? Wat gebeurt er met de doorstroming als in een gemeente 30 km/uur de norm wordt?

Stuurinformatie voor de wegbeheerder

Hoe maak je van data als grondstof het tussenproduct informatie? En hoe maak je van die informatie een inzicht? En hoe maak je van een inzicht een handelingsperspectief voor een wegbeheerder? Onze data-scientist en data-adviseurs hebben diepgaande kennis en ervaring op dit vlak. Al voor vele wegbeheerders of collega adviseurs maakten wij van data stuurinformatie.

Onderbouwd advies

Wij zorgen ervoor dat niet alleen nieuwe inzichten ontstaan, maar ook dat onze opdrachtgevers er echt iets mee kunnen. Welke maatregelen zijn zinvol om de verkeersveiligheid te verbeteren? Zijn nieuwe verkeerslichtenregelingen bij intelligente verkeersregelinstallaties de toekomstige investering wel waard? Welke informatie kan ik gebruiken in beleidsstukken voor actieve mobiliteit zoals bijvoorbeeld.

Van onderzoeksvraag tot handelingsperspectief

Bovenop state-of-art-data-analyse besteden we ook extra aandacht aan de visualisatie. De manier waarop wij te werk gaan:

  • We geven zo goed mogelijk antwoord op je onderzoeksvraag;
  • We zorgen dat we in één oogopslag op een begrijpelijke manier de informatie tonen waar je naar op zoek bent;
  • We zoeken altijd naar het handelingsperspectief en wat jij er als opdrachtgever mee kan.
Onderwerpen binnen Data & development

Producten & diensten

Data-analyse
Geografische Informatie Systemen
Carl Stolz

Wil je meer informatie over data-analyse of wil je advies over de mogelijkheden die wij bieden?

Neem contact op met Carl