Onmisbare digitale gereedschappen voor verkeerskunde

Technologische ontwikkelingen op het gebied van software gaan razendsnel. Software, tools en dashboards spelen een steeds grotere rol in informatieverwerking. Zo ook binnen het vakgebied verkeer en mobiliteit. Het bedient gemak, stelt informatie beschikbaar en vergroot kwaliteit.

Maatwerk en standaard producten

DTV heeft softwareontwikkeling in huis om de ontwikkelingen te volgen en aan de vraag van onze opdrachtgevers te voldoen. We leveren zowel maatwerk als door DTV zelf ontwikkelde standaardproducten. En we maken zowel geavanceerdere online-producten als eenvoudiger offline-oplossingen in Excel of PowerBI.

Binnen DTV ontwikkelen we vier typen software:

  1. Software voor betere ontsluiting van data zoals dashboards en viewers.
  2. Geavanceerde rekentools. Denk hierbij aan bijvoorbeeld COCON online voor het doorrekenen van door verkeerslichten geregelde kruispunten. Of tools waarmee de beste kruispuntoplossing kan worden gekozen: verkeerslicht, rotonde of (voorrangs-)kruispunt.
  3. Software voor dataverzameling. Waarvan de meest geavanceerde onze geografische enquêtetool Mappinion is. Maar ook bijvoorbeeld inschrijfformulieren voor fietsstimuleringsprogramma’s of andere campagnes.
  4. Website development. Zoals voor het Kwaliteitsorgaan Verkeersveiligheidsaudits het Kova en onze eigen website dtv.nl.

Vooruitgang

Met altijd focus op gebruiksvriendelijkheid, efficiëntie, betrouwbaarheid en goed design, helpen wij onze opdrachtgevers vooruit. Kijk naar spraakmakende producten en projecten in elke categorie.

Onderwerpen binnen Data & development

Producten & diensten

Data-analyse
Geografische Informatie Systemen
Gert-Jan Jacobs

Wil je meer weten over software ontwikkeling bij DTV en wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem contact op met Gert-Jan