Onderzoek naar mens en omgeving

Binnen verkeer en mobiliteit hebben we met mensen te maken en daarmee ook met gedrag. Het gedragsteam van DTV is toegewijd aan het begrijpen, beïnvloeden en optimaliseren van dit gedrag. Of het nu gaat om verkeersveiligheid, duurzame mobiliteit of werk-gerelateerde mobiliteit, ons doel is helder: het vormgeven van slimme, effectieve oplossingen die de mobiliteitservaring voor iedereen verbeteren.

Kennis, praktijk en onderzoek

Bij gedragsonderzoek kijken we zowel naar de mens als de omgeving. Bij elke casus integreren we kennis uit het wetenschappelijk kader met praktijkervaring en diepgaand onderzoek. Hiermee brengen we niet alleen inzicht in het huidige gedrag, maar bieden wij ook handvaten om dit gedrag gericht te veranderen. Ontdek hoe wij met passie en expertise het verschil maken in de wereld van verkeer en mobiliteit.

Gedragsonderzoek

Met het gedragsonderzoek dat we aanbieden kunnen we helpen bij het veranderen van ongewenst gedrag in- en rondom het verkeer en mobiliteit. Denk aan:

Kortom: we bieden gedragsonderzoek aan voor elke ongewenste situatie die met verkeer en mobiliteit te maken heeft.

Effectieve gedragsverandering

Om het daadwerkelijke probleem inzichtelijk te krijgen starten we met een probleemanalyse. Afhankelijk van de situatie doen we dit middels observaties, enquêtes, interviews en grondig onderzoek. Hierbij kijken we zowel naar het gedrag als naar de fysieke en sociale omgeving. Tot slot integreren we de opgedane kennis met het theoretisch kader en brengen advies uit. Dit biedt grond voor gedegen, doelgerichte gedragsverandering.

-
Onderwerpen binnen Gedrag
Robin Swolfs

Wil je aan de slag met gedragsonderzoek om tot effectieve acties over te kunnen gaan? Neem vandaag nog de eerste stap en vraag onze adviseurs om hulp.

Neem contact op met Robin