Nieuwe wegen naar een veilige en efficiënte verkeersafwikkeling

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) verwacht dat de Nederlandse bevolking tegen 2070 zal groeien tot ruim 20 miljoen inwoners. Dit creëert meer en meer verkeer en drukte in onze openbare ruimte. Het is essentieel om in de mobiliteitsbehoeften van alle weggebruikers te blijven voorzien. Daarvoor moet het verkeer zo veilig, duurzaam en efficiënt mogelijk afgewikkeld worden binnen ons huidige én toekomstige verkeerssysteem.

Smart mobility, ofwel Slimme mobiliteit, is de verzamelnaam voor alle innovaties die hieraan bijdragen en waarbij gebruik wordt gemaakt van nieuwe data-, informatie- en communicatietechnologieën. iVRI’s, zelfrijdend vervoer en het slim benutten van bestaande infrastructuur zijn daar voorbeelden van. Maar voor ons gaat het ook om het slim ontwerpen van kruispunten en netwerken.

Ontwerpen en optimaliseren van verkeersafwikkeling

DTV heeft expertise in het analyseren en ontwerpen van optimale verkeersafwikkeling in diverse projectgebieden, variërend van binnenstad tot provinciale weg. Of het nu gaat om fietsers, voetgangers, automobilisten of gebruikers van het openbaar vervoer, wij streven ernaar om voor iedereen een veilige en efficiënte doorstroming te realiseren. Zowel vooraf bij ontwerp en implementatie, als achteraf bij monitoring en evaluatie. En dat alles bekeken met een analytische blik en een gezonde dosis nieuwsgierigheid.

Vooruitgang in Slimme mobiliteit

We kennen als geen ander de succesfactoren van een goed werkend verkeerssysteem. Wij bieden de volgende diensten aan:

  • Vertalen van mobiliteitsbeleid naar praktische ontwerpen en toepassingen;
  • Statische en dynamische analyses van de gewenste inrichting van kruispunten en netwerken;
  • Het slim inzetten van verkeersmanagement;
  • Integratie van smart mobility toepassingen in bestaande verkeerssystemen;
  • Monitoren van data en evalueren van nieuwe toepassingen;
  • Implementatie en evaluatie van connected en automated vervoer.

-
Onderwerpen binnen Slimme mobiliteit
Hanneke Welten

Benieuwd hoe wij jou kunnen helpen met de inzet van slimme mobiliteit  Bel een van onze adviseurs om een afspraak te maken voor de mogelijkheden. Samen pakken we je mobiliteitsuitdagingen aan.

Neem contact op met Hanneke