Van eisen in een contract naar een succesvolle (i)VRI op straat

Het kan best lastig zijn om de contracteisen van een (i)VRI te vertalen naar de realisatie op straat. Tijdens de uitvoering kunnen er allerlei vragen op je afkomen die je van tevoren nooit had bedacht. Ook zijn veel partijen betrokken bij de realisatie van een (i)VRI waardoor het lastig kan zijn om alle partijen in dezelfde richting te bewegen. Onze (i)VRI-experts kunnen je hierbij helpen. 

Voor de realisatiefase van een (i)VRI bieden wij onder andere de volgende diensten aan:

  • (i)FAT en (i)SAT: het controleren van de werking van de (i)VRI in de fabriek en op straat aan de hand van landelijke standaarden en protocollen.
  • Coördinatiewerkzaamheden: wij kennen de aannemers en leveranciers waardoor wij dezelfde taal spreken, ook kennen wij de procedures en de (Europese) normen.
  • Uitvoeringsbegeleiding: wij controleren namens jou de ingediende stukken van de aannemer. Bijvoorbeeld vooronderzoeken, mastberekeningen, kabelplannen, ontruimingstijden en/of verkeersregelprogramma’s (ITSapps en/of traditionele CCOL-regelingen).
  • Coördinatie partijen: denk hierbij aan afstemming met verschillende partijen, zoals de aannemer, leverancier van het verkeersregeltoestel, leverancier van de beheercentrale, UDAP, et cetera.
  • Controle opleverdossier en revisietekening 
  • Inregelen: na oplevering gaan wij (samen met jou) naar de VRI toe en beoordelen we of de VRI verkeerskundig werkt zoals vooraf bedacht. Indien nodig passen we samen met jou parameters aan zodat de VRI nog beter regelt.

 

Onderwerpen binnen Verkeerslichten
Wilco Kooijman

Kortom: wil je een betrouwbare adviseur inschakelen die de realisatie van een (i)VRI vanaf gunning tot en met oplevering voor je verzorgt? Neem dan contact op met Wilco Kooijman. Hij helpt je graag om de realisatie van een (i)VRI tot een succes te maken. 

Neem contact op met Wilco