Een audit kan ongevallen voorkomen en kosten besparen

Een ongeval op nieuw gerealiseerde infrastructuur: een doemscenario voor elke wegebeheerder. Niet alleen vanwege het persoonlijke leed dat met ongevallen gepaard gaat, maar ook vanwege financiële kosten en reputatieschade wanneer aanpassingen nodig zijn. Het laten uitvoeren van een verkeersveiligheidsaudit op het ontwerp kan dergelijke situaties helpen voorkomen.

Uitvoering van een audit

Een verkeersveiligheidsaudit is een onafhankelijke, systematische en technische verkeersveiligheidscontrole van de ontwerpkenmerken van een infrastructuurproject. Een gecertificeerd verkeersveiligheidsauditor kijkt bij de uitvoering van een audit naar potentiële verkeersveiligheidsrisico’s van een project.

Voorkomen is beter (en goedkoper) dan genezen

DTV kan je helpen bij het uitvoeren van een audit, in alle fasen van het project; van planning tot eerste gebruik. We onderscheiden de volgende fasen:

  1. Globaal ontwerp
  2. Gedetailleerd ontwerp/bestekstekening
  3. Net vóór (her)opening voor verkeer
  4. Enkele maanden ná (her)opening

Bevindingen worden gedetailleerd en gestructureerd vastgelegd in een auditrapport. Op basis daarvan kan de ontwerper het ontwerp verbeteren.

Onderwerpen binnen Verkeersveiligheid
Hans Godefrooij

Ben je op zoek naar een gecertificeerd verkeersveiligheidsauditor, of heb je een vraag over de uitvoering van een verkeersveiligheidsaudit (VVA), een verkeersveiligheidsinspectie (VVI), een verkeerveiligheidsbeoordeling (VVB)? We kunnen je helpen. 

Neem contact op met Hans