Iedere rit of reis begint en eindigt met lopen

Steeds meer gemeenten ontdekken de voetganger. En dat is begrijpelijk. Lopen is namelijk een van de meest duurzame manier van verplaatsen. Het geeft weinig uitstoot, beperkt de ruimtebeslag en is gezond. Verder is de voetganger door zijn lage snelheid nauwelijks een gevaar voor anderen. Aan de andere kant: voetgangers zelf lopen wel een risico. Als voetganger ben je kwetsbaarder dan andere verkeersdeelnemers.

Voetgangersvriendelijk ontwerp

DTV helpt gemeenten om de voetganger zichtbaarder te maken en de kansen en uitdagingen die de voetganger biedt, om te zetten in concrete acties. We kiezen voor de menselijke maat in het verkeer en nemen deze blik mee bij de opzet van onze trainingen en in onze adviezen. Verder bieden we tools aan om de wensen en behoeften van voetgangers te onderzoeken en te vertalen naar een voetgangersvriendelijk ontwerp.

Onze aanpak: van praktisch tot strategisch

Ons aanbod voor de voetganger is gericht op verschillende schaalniveaus. Van strategisch tot operationeel. Een greep uit onze werkzaamheden:

  • Ondersteunen bij het opzetten van voetgangersbeleid (ontwikkeling van het Nationaal Masterplan Lopen)
  • Ontwerpwijzer voetgangers
  • Opstellen van netwerkkaarten
  • Behoeften en wensen onderzoek met onze onlinetool Mappinion
  • Het uitvoeren van een zebrascan
Onderwerpen binnen Actieve mobiliteit
André de Wit

De voetganger verdient meer ruimte in beleid, opleiding en ontwerp. DTV zoekt graag samen met jou naar wegen om deze ruimte te creëren. Meer weten? Neem contact op om onze mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op met André