Met de juiste aanpak de verkeersveiligheid vergroten

Lange tijd liep Nederland wereldwijd voorop als het gaat om verkeersveiligheid. Maar de laatste jaren gaat het steeds minder goed en is er een enorme stijging in het aantal verkeersslachtoffers. Een trend die doorbroken moet worden en waar wij ons op verschillende manier voor inzetten.

Behalve enorme maatschappelijke kosten, brengen verkeersongevallen een grote hoeveelheid leed met zich mee. We moeten dus nieuwe wegen vinden om ongevallen te voorkomen en verkeer zo veilig mogelijk te maken voor alle verkeersdeelnemers. Dit vraagt om het voeren van het juiste beleid, het nemen van de juiste maatregelen, maar ook om meer aandacht voor verkeersveiligheid in nieuwe situaties. DTV kan hierbij helpen.

Vindingrijke oplossingen

Onze experts lopen voorop in het ontwikkelen én implementeren van nieuwe manieren om de verkeersveiligheid te verbeteren. Van beleid tot ontwerp en van onderzoek tot advies. We fungeren als partner en onafhankelijk adviseur voor onder andere gemeenten, provincies en landelijke overheden. Onze verkeersveiligheidsexperts pakken elke uitdaging aan om te komen tot een vindingrijke oplossing. Hierbij putten we uit jarenlange ervaring en expertise.

Brede expertise

Zo helpen we je met het verbeteren van de verkeersveiligheid in de schoolomgeving, het analyseren van verkeersgedrag op een specifieke weg of kruispunt, het uitvoeren van een verkeersveiligheidsaudit of het opstellen van een goed en veilig verkeerskundig ontwerp. Maar ook bij het opzetten van een monitoringsprogramma, het opstellen van een verkeersveiligheidsplan met een uitvoeringsprogramma, het implementeren van Het Nieuwe 30 in een stad, of bij de aanpak risicogestuurd werken.

Altijd een passende aanpak

Op basis van je specifieke vraag, maken we een aanpak op maat. We onderscheiden ons met een persoonlijke stijl: zowel in het contact met onze opdrachtgevers als in de samenwerking met alle actoren in het project. Daarnaast beschikken we over verregaande analyse-mogelijkheden om adviezen te kunnen onderbouwen met data.

Onderwerpen binnen Verkeersveiligheid
Hans Godefrooij

Ben je benieuwd wat onze verkeersveiligheidsexperts voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Samen zorgen we ervoor dat iedereen veilig kan deelnemen aan het verkeer!

Neem contact op met Hans