Investeren in actieve mobiliteit biedt kansen

Het wordt steeds drukker in de Nederlandse dorpen en steden. En ondanks het feit dat er al heel wat gelopen en gefietst wordt, is het zaak om meer ruimte te maken voor voetgangers en fietsers. Lopen en fietsen zijn ruimte-efficiënt, duurzaam, gezond en goedkoop. Bovendien is het in stedelijke gebieden vaak ook sneller dan andere vervoerswijzen.  

Door het voeren van het juiste beleid en het nemen van de juiste maatregelen, kan volop worden geprofiteerd van de voordelen van actieve mobiliteit. Bovendien draagt het bij aan een verbetering van de verkeersveiligheid.

Voorop lopen in actieve mobiliteit

Onze experts zijn betrokken bij kennisontwikkeling op het gebied van verkeerskunde en mobiliteit, en het opstellen van uiteenlopende richtlijnen en handboeken. DTV loopt dus voorop als het gaat om actieve mobiliteit, en we helpen wegbeheerders om ook voorop te lopen.

We geven praktische, toepasbare adviezen en helpen bij het voeren van een loop- en fietsvriendelijk beleid. Daarnaast voeren we evaluatiestudies uit om de effecten van maatregelen in beeld te brengen. Want daar leren we weer van.

Onze diensten

Als je meer ruimte wil maken voor lopen en fietsen, ben je bij ons aan het juiste adres. Wij vinden altijd een weg om jouw vraag te beantwoorden. We helpen je met:

  • Het opstellen van beleid
  • Het doen van onderzoek
  • Het geven van advies
  • Het maken van ontwerpen
  • Het stimuleren van lopen en fietsen door het toepassen van de juiste gedragsinterventies
Onderwerpen binnen Actieve mobiliteit
Hans Godefrooij

Ben je benieuwd hoe wij kunnen helpen op het thema actieve mobiliteit? Neem dan contact met ons op. Onze loop- en fietsexperts, verkeersveiligheidsexperts en gedragsexperts staan voor je klaar!

Neem contact op met Hans