Even voorstellen: Bynette, Joris, Robin en Thijs

Vier nieuwe medewerkers versterken het team van DTV Consultants. In verschillende teams zijn de afgelopen periode nieuwe adviseurs gestart die de verdere groei van de organisatie mogelijk maken. Bynette Dijkstra-Stam en Robin Swolfs als Adviseur Gedrag en Mobiliteit, Thijs van Vroonhoven is onze nieuwe Adviseur Verkeersarchitectuur en Joris Rijkers kon direct na zijn afstuderen beginnen als adviseur Smart Mobility. We stellen ze graag aan je voor.

Gedrag & Mobiliteit

Bynette Dijkstra-Stam studeerde Psychologie en had als specialisatie Gedragsverandering en Persuasive Communication. Ze maakt de overstap vanuit een bureau op het gebied van informatie- en verandermanagement, waar ze de gedragsveranderingskant miste. “Bij DTV Consultants ga ik me onder andere bezighouden met verkeerseducatieprojecten in het voortgezet onderwijs en het Reizend Reisloket, gericht op senioren en het openbaar vervoer.”

Wat spreekt je aan in je baan? “Aan mooie projecten werken met een combinatie van veel doen, regelen en nadenken over hoe je bepaald gedrag kunt veranderen en stimuleren. En waarbij ik mijn creatieve brein kan inzetten!” Waarom DTV Consultants? “Vanuit verschillende disciplines werken we aan het bevorderen van verkeersveiligheid en het stimuleren van duurzame mobiliteit. Hieraan bijdragen vind ik heel waardevol en motiveert mij om mijn werkdag met plezier te beginnen.”

Smart Mobility

Joris Rijkers behaalde afgelopen zomer zijn diploma Built Environment – Mobiliteit aan de Breda University of Applied Sciences (BUas). Afstuderen deed hij in het team Smart Mobility van DTV Consultants. Wat heb je onderzocht? “Fietsers moeten vaak onnodig wachten bij verkeerslichten. Het onderzoek was gericht op het beter detecteren en afwikkelen van fietsers.”

En nu een baan bij DTV Consultants? “Het afstuderen is erg goed bevallen en daarom ga ik verder als adviseur Smart Mobility. Het verkeerskundig aspect van verkeerslichten spreekt mij erg aan. Samen met mijn collega’s ga ik het afstudeeronderzoek verder brengen, en zijn we met de resultaten van het onderzoek bezig met een vervolg. Dat maakt het extra leuk!”

Prikkelend en creatief

Robin Swolfs ging Psychologie studeren vanuit het doel om mensen te helpen. Zo ontstond de voorkeur voor de specialisatie gedragsverandering. “Ik vind het fascinerend dat soms een kleine aanpassing in de omgeving een grote verandering teweeg kan brengen. Door goed te kijken welke onderliggende factoren een rol spelen in gedrag, creëer je de mogelijkheid een gerichte oplossing te zoeken. Binnen DTV Consultants kan ik dit interessegebied combineren met een maatschappelijk doel: verkeersveiligheid.”

Waar kijk je naar uit? “In mijn baan ben ik betrokken bij probleemanalyses, interventies, effectmetingen en het opstellen van adviesrapporten. Dit doe ik samen met het gezellige team dat er nu staat. De brainstormsessies die we al hebben gehad zijn prikkelend en creatief. Om zo een project van begin tot eind goed neer te zetten met z’n allen, lijkt me een heerlijk gevoel.”

Veilige en duurzame mobiliteitskeuzes

Thijs van Vroonhoven volgde na zijn studie Mobiliteit aan de BUas, de master Human Geography aan de Universiteit Utrecht. Na zijn afstuderen is hij als verkeerskundige aan de slag gegaan bij de gemeente Helmond en heeft nu overstap gemaakt naar DTV Consultants. “Mijn interesses liggen bij vraagstukken op het gebied van verkeersveiligheid, fiets en de gedragskant van mobiliteit. Door de expertise en ervaring die DTV Consultants in huis heeft, zit ik hier goed op mijn plek.”

Waar kijk je naar uit? “Het maakt mij enthousiast om verschillende opdrachtgevers op lokaal, regionaal en landelijk niveau te helpen bij het maken van veilige en duurzame mobiliteitskeuzes. Die diversiteit en afwisseling bij DTV Consultants zorgen ervoor dat ik me verder kan verdiepen in deze mobiliteitsthema’s.”