Nieuws

Even voorstellen: Uli Lerche

Een nieuw gezicht bij DTV Consultants: per 1 mei jl. is Uli Lerche gestart als Adviseur Capacity Building. In deze rol gaat zij onder andere aan de slag met het Europese project CIVITAS MUSE. Daarnaast gaat ze leer- en ontwikkeltrajecten in Nederland begeleiden en opzetten. Met Uli hebben we een enthousiaste nieuwe collega in huis met een brede interesse en inzet voor een betere wereld. We stellen haar graag aan je voor.

Uli is geen onbekende in de Europese samenwerking. CIVITAS MUSE is het vervolgproject van CIVITAS ELEVATE waar zij aan deelnam vanuit haar vorige werkgever, Breda University of Applied Sciences (BUas). CIVITAS MUSE is een overkoepelend CIVITAS Initiative-project op het gebied van duurzame en slimme mobiliteit. DTV Consultants is één van de partners in het consortium en was zodoende met een aantal collega’s aanwezig bij de aftrap in Brussel. Uli gaat als adviseur en projectleider werken aan verschillende leertrajecten en zomercursussen voor Europese vakgenoten.

Capacity Building en verbinden

Uli neemt een brede ervaring mee vanuit zowel commerciële als non-profit organisaties, overheid en een kennisinstelling. Ze vertelt: “Ik was actief op het gebied van energie, mobiliteit, landbouw, mensenrechten en andere onderwerpen – altijd gerelateerd aan duurzaamheid. Bij regionale, nationale en internationale organisaties heb ik veel ervaring opgedaan. Daarnaast heb ik mensen en organisaties met elkaar verbonden in het binnen- en buitenland.” Deze achtergrond komt goed van pas in haar nieuwe rol als Adviseur Capacity Building. Hoe ziet je functie eruit? “Naast CIVITAS MUSE ga ik trajecten op het gebied van leren en ontwikkelen opzetten en begeleiden. Ik werk (mee) aan het ontwerp en de ontwikkeling van workshops, trainingssessies, open cursussen en opleidingen in samenwerking met collega’s en/of externe experts. De inhoudelijke focus ligt hierbij op duurzame en slimme mobiliteit.”

Duurzaamheid en meer

Haar naam verraadt haar internationale roots. Vertel eens over jezelf. “Oorspronkelijk kom ik uit Duitsland en heb in verschillende landen gewoond. Inmiddels woon ik met plezier met mijn partner en zoon in Nederland.” Zich maatschappelijk inzetten zit diep in Uli geworteld. Ze vertelt: “Duurzaamheid is voor mij niet alleen belangrijk in het werk, maar ook een levensovertuiging en passie. In de loop van de jaren heb ik me dan ook in mijn vrije tijd ingezet voor thema’s als duurzaamheid en rechtvaardigheid.”

En als je denkt dat dat nog niet druk genoeg is. “Verder breng ik veel tijd door met mijn gezin, familie en vriend(inn)en, zing ik in een wereldmuziekkoor, begeleid ik sinds maart 2022 twee Oekraïense vluchtelingen, sport ik en hou ik van fietsen, reizen, muziek, literatuur, kunst, cultuur en nog veel meer. Ik kijk ernaar uit met DTV Consultants in zee te gaan en met nieuwe en bestaande relaties samen te werken!”