Ontmoet ons op de Vakbeurs Mobiliteit

Op 5 en 6 oktober a.s. komt verkeerskundig Nederland bij elkaar op de Vakbeurs Mobiliteit. DTV Consultants is van de partij en zal verschillende sessies verzorgen gedurende de dag. Zo is er een Ontwerpworkshop rondom Het Nieuwe 30 en een presentatie over de rol van verkeerslichten in de mobiliteitstransitie. Ook laten we in onze stand het nieuwe Cocon zien, de software voor het ontwerpen van verkeerslichtenregelingen. En geven we een inkijkje in het nieuwe cursus- en opleidingsaanbod. Zien wij je daar? Bezoek ons in stand 2.4.21.

Kunnen verkeerslichten bijdragen aan de mobiliteitstransitie?

Veelal worden verkeerslichten geplaatst om een lokaal knelpunt qua doorstroming en/of verkeersveiligheid op te lossen. Maar een verkeerslicht kan ook een bijdrage leveren aan het realiseren van de mobiliteitsambities van een stad of provincie. Daarvoor is het van belang om goed na te denken over de plaats van verkeerslichten, het instellen van de regeling, functionaliteiten en instellingen. Een Nota Verkeerslichten kan ervoor zorgen dat de toepassing van verkeerslichten in de dagelijkse praktijk volledig in lijn is met de mobiliteitsambities. Aan de hand van praktijkvoorbeelden vertelt Marcel Willekens over de mogelijkheden.

Informatie & downloaden naar agenda

Locatie: Julianazaal 5
Datum: woensdag 05/10/2022
Tijd: 13:45 – 14:15

Ontwerpworkshop “Stand van zaken Het Nieuwe 30”

Op donderdag 6 oktober organiseren Rico Andriesse en Hans Godefrooij een verdiepende workshop over Het Nieuwe 30. Veel gemeenten zijn inmiddels aan de slag gegaan met de toepassing van het Afweegkader en met het verkennen, ontwerpen en aanleggen van wegen die een functie moeten vervullen als gebiedsontsluitingsweg 30 km/h (GOW30). Tijdens de workshop praten zij je bij over de laatste ontwikkelingen en behandelen we een aantal praktijkcases.

Aanmelden voor deze gratis workshop is verplicht. Opgeven kan tot en met 26 september 2022 via: hetnieuwe30@dtvconsultants.nl. Geef daarbij aan of je eventueel zelf een casus hebt die we in de workshop kunnen behandelen.

Locatie: Mobiliteit Zaal 2 (beursvloer)
Datum: donderdag 06/10/2022
Tijd: 13:00 – 15:45

Cocon wordt vernieuwd: de software voor het ontwerpen van verkeerslichtenregelingen

Cocon, het softwarepakket voor het ontwerpen van verkeerslichtenregelingen, wordt grondig vernieuwd. De nieuwe software van DTV Consultants gaat op 3 oktober aanstaande live en zal tijdens Vakbeurs Mobiliteit worden getoond. Grootste verandering is dat het beter aansluit op de wensen van de gebruiker: de functionaliteiten zijn uitgebreid, het design en gebruiksvriendelijkheid zijn verbeterd en het wordt een online applicatie. Deze editie gaat daarom Cocon Online heten.

Locatie: Stand 2.4.21

Meer weten over het vernieuwde Cocon? Klik hier.