OV OpStapDag in Drimmelen: informatief en gezellig

Op 24 januari organiseerde gemeente Drimmelen een OV OpStapDag. Tijdens dit evenement voor senioren konden zij op een ontspannen manier (opnieuw) kennis maken met het openbaar vervoer. Er was veel belangstelling, de dag was razendsnel volgeboekt. Na een aftrap in Made werden de deelnemers met een Arriva bus naar het NS-station in Breda gereden voor een rondleiding. 

In het Trefpunt in Made werden de deelnemers hartelijk ontvangen door Ciske Spoor, een toepasselijk personage van tonprater Frans Bevers. Na zijn ludieke aftrap gaf Han van der Hart een presentatie over de toegankelijkheid van het OV van nu, hoe mensen reisinformatie kunnen vinden en hoe de OV-chipkaart werkt. Han is vrijwilliger bij het Reizigers Overleg Brabant, ervaren OV-reiziger en zelf ook senior. Zo kon hij vanuit de belevingswereld van de deelnemers vertellen hoe een en ander werkt.

Na het plenaire deel werden de senioren begeleid naar een speciaal vrijgemaakte Arriva-bus. De chauffeur legde de voorzieningen van een moderne bus uit, waarna het gezelschap naar het NS-station in Breda werd gereden. Hier kregen de senioren een praktische rondleiding, waarin de overstap van bus naar trein werd uitgelegd. Vervolgens heeft de groep samen gegeten in het Coffee Lab nabij het station. Na de uitgebreide lunch gingen de deelnemers met dezelfde bus terug naar Made. In het Trefpunt was nog ruim gelegenheid om praktische vragen te stellen. Ook konden senioren die overtuigd waren kosteloos een persoonlijke OV-chipkaart aanvragen. Vrijwel iedereen heeft dit gedaan en is nu klaar om zelfstandig te kunnen reizen met openbaar vervoer.

Meer weten over de OV OpStapDagen? Klik hier voor meer informatie.