Presentatie nieuwe versie COCON op Studiedag Verkeerslichten

Achter de schermen wordt er al even aan gewerkt: de nieuwe versie van COCON, het softwarepakket voor het ontwerpen en doorrekenen van verkeerslichtenregelingen. Tijdens de Studiedag Verkeerslichten op 18 mei a.s. zal de nieuwe versie van COCON worden gepresenteerd. Grootste verandering is dat het beter aansluit op de wensen van de gebruiker. De functionaliteiten zijn uitgebreid, het design en de gebruiksvriendelijkheid zijn verbeterd en het wordt een webapplicatie. Deze editie gaat daarom Cocon Online heten.

COCON is het meest gebruikte programma binnen Nederland om verkeerslichtenregelingen mee te ontwerpen en evalueren. De software is ontwikkeld door DTV Consultants en wordt gebruikt door wegbeheerders, gemeenten, provincies, het rijk en andere bedrijven. Carl Stolz, Teamleider Data & Development licht toe. “We werken al lang toe naar dit moment. Ik kijk ernaar uit de nieuwe features te delen met onze gebruikers.”

De belangrijkste voordelen op een rij:

  • Cocon Online betekent: nooit meer software installeren;
  • Altijd en overal beschikbaar voor gebruikers, met alle kruispunten overzichtelijk op één plek in de cloud;
  • Met de vernieuwde grafische configuratie kunnen zelfs de meest complexe kruispunten op een eenvoudige en snelle manier geconfigureerd worden;
  • Vormgeving en intensiteiten kunnen makkelijker opnieuw worden gebruikt voor verschillende doeleinden;
  • Slimmere mogelijkheden om kruispunten te delen met of op te leveren aan gebruikers van andere organisaties;
  • Een sneller Graphium-algoritme op de achtergrond en dus tegelijkertijd door kunnen werken in hetzelfde programma;
  • Een vernieuwend en gebruiksvriendelijk design.

Software-as-a-Service

De nieuwe versie verschijnt in de vorm van Software-as-a-Service (SaaS). Het grote voordeel voor de gebruikers is dat deze altijd met de nieuwste versie van de software werkt. Installatie en beheer op een lokale computer is dus niet meer nodig. Cocon Online krijgt ook inhoudelijk meer en verbeterde functionaliteiten voor kruispuntanalyse en ontwerp.

Studiedag Verkeerslichten

Tijdens de Studiedag Verkeerslichten presenteren we de verbeterde versie van Cocon Online. Het implementeren van de software vindt plaats in de periode hierna.

Wil je je aanmelden voor de Studiedag Verkeerslichten? Het evenement vindt plaats op 18 mei in de Jaarbeurs Utrecht, inschrijven kan hier. Informatie over het programma vind je hier.