Nieuws

Even voorstellen: Ruben Frederik en Joris Rijkers

In februari zijn twee afstudeerders gestart bij DTV Consultants: Ruben Frederik (links op de foto) en Joris Rijkers. Zij zitten beide in het vierde jaar van hun studie Built Environment, richting Mobiliteit aan de Breda University of Applied Sciences. Het komende halfjaar studeren zij in verschillende teams af bij DTV Consultants. Ze stellen zich graag even voor.

Ruben Frederik – onderzoek naar ‘het nieuwe 30’

Het afstudeeronderzoek van Ruben, die in team Verkeersarchitectuur plaatsneemt, gaat over de snelheidsverlaging van 50 km/h naar 30 km/h binnen de bebouwde kom. “Een erg actueel onderwerp! De vier grote Nederlandse steden willen dit principe dan ook al snel implementeren. Wat er nog mist is hoe deze wegen eruit komen te zien om het geloofwaardig te maken dat hier nog maar 30 gereden mag worden.”

“In dit onderzoek kijk ik naar de resultaten en de ervaringen van buitenlandse steden die deze snelheidsverlaging al hebben ingevoerd. Het doel is om te komen met aanbevelingen voor de Nederlandse situatie die gebaseerd zijn op de resultaten uit het buitenland.” “De eerste weken van het afstuderen zijn super goed bevallen. Ik kijk uit naar de periode tot de zomer.”

Joris Rijkers – onderzoek naar fietsdetectie bij verkeerslichten  

Joris studeert af in het team Smart Mobility. In zijn afstudeeronderzoek staat de fiets bij verkeerslichten centraal. “Vaker de fiets nemen levert de maatschappij veel voordelen op. Bij verkeerslichten wachten fietsers onnodig. Het onderzoek gaat daarom over het optimaliseren van de detectie van fietsers bij verkeerslichten. De kern is hoe (groepen) fietsers beter gedetecteerd en afgewikkeld kunnen worden.”

Hij vertelt verder: “Sinds de start van mijn afstuderen begin februari, heb ik kennisgemaakt met de collega’s en de fijne sfeer bij DTV Consultants. Tot nu toe bevalt het erg goed! Ik heb erg veel zin in de uitdagende afstudeeropdracht en om mijn collega’s en de organisatie beter te leren kennen!”

Ook stagelopen bij ons?

Heb je ook interesse in een stageplaats bij DTV Consultants? Houd onze website in de gaten voor het actuele stageaanbod of stuur een open sollicitatie naar personeel@dtvconsultants.nl.