Nieuws

Studiedag Verkeerslichten 2022: een dag van weerzien, inspiratie én de verkiezing Verkeersregeltechnicus van het jaar

Werk je met intelligente verkeerslichten? Dan mag je de tweejaarlijkse Studiedag Verkeerslichten van DTV Consultants niet missen. Op 18 mei was het weer zo ver. In de Jaarbeurs Utrecht kwam verkeersregeltechnisch Nederland bij elkaar om de laatste ins en outs uit het vak te horen. De 165 deelnemers en 12 sprekers maakten van de dag een groot succes. Naast uiteenlopende presentaties was er de lancering van de nieuwe software van COCON en de verkiezing van de Verkeersregeltechnicus 2022. Na een spannende strijd ging Luuk Misdom van gemeente Helmond er met de winst vandoor.

Namens DTV Consultants was de organisatie in handen van Marcel Willekens. Bij blikt positief terug op de dag: “Een geslaagde 13e editie van de studiedag. Een goedgevulde zaal en veel verschillende organisaties in het publiek. Het was een goede mix aan interessante onderwerpen en de sprekers zorgden voor goede verhalen. En natuurlijk was er genoeg tijd om te netwerken, waar iedereen na twee jaar afwezigheid en veel digitale bijeenkomsten aan toe was!”

Presentaties over onder andere data, privacy en security

Op het programma stonden 11 presentaties over uiteenlopende onderwerpen. Experts uit de praktijk namen deelnemers mee in hun kennis en ervaringen. Van privacy en security tot duurzame inrichting van verkeersregelinstallaties en van iVRI’s in België tot zelfrijdende voertuigen. Voor iedere verkeersregeltechnicus wat wils. Klik hier voor een overzicht met alle onderwerpen en sprekers.

Lancering nieuwe versie COCON

Tussen alle presentaties in werd door Hanneke Welten van DTV Consultants de nieuwe versie van COCON aangekondigd. De nieuwe functionaliteiten maken het voor de gebruiker een stuk makkelijker om verkeerslichtenregelingen te ontwerpen en berekenen. In een korte video kwamen de nieuwe functionaliteiten voorbij.

Verkiezing Verkeersregeltechnicus 2022

Na een bloedstollende strijd behaalde Luuk Misdom van gemeente Helmond de eretitel Verkeersregeltechnicus van het jaar 2022. Hij wist de meeste van de 20 vragen goed te beantwoorden, met ook nog eens de snelste tijd. Er werd enthousiast meegedaan door het publiek, die vragen moesten beantwoorden als: “Waar staat PBC (in UDAP) voor?” en “Hoe hoog moet de hiaattijd van de koplus volgens de nieuwe IVER-detectieconfiguratie ingesteld worden?”.

Winnaar Luuk Misdom over zijn prijs: “Mooi om met onze vakwereld weer samen te mogen zijn op de Studiedag Verkeerslichten. Zowel om elkaar weer te ontmoeten en bij te praten als de opgedane kennis uit de presentaties weer in te kunnen gaan zetten in onze eigen werkzaamheden. En helemaal leuk om met de prijs van Verkeersregeltechnicus 2022 naar huis te gaan en een aantal anderen te mogen opvolgen.” Luuk volgt Leon Deckers op die de verkiezing in 2018 won.

Fotoverslag Studiedag 2022: