Nieuws

Vijf stagiairs gestart: even voorstellen!

Wat hebben rondslingerende deelscooters, GIS-processen, fietsers op rotondes en het imago van DTV Consultants met elkaar gemeen? Ze zijn het middelpunt van een (afstudeer)onderzoek van één van onze nieuwe stagiairs. Dit kwartaal zijn er vijf stagiairs gestart die allen een andere studie volgen. Het is een goede weergave van de diversiteit aan diensten en specialismen binnen onze organisatie. We stellen ze graag aan je voor!

Marijn Hoek is sinds februari begonnen met zijn afstudeerstage bij DTV Consultants. Op dit moment studeert hij Behaviour Change aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij sluit zich aan bij Team Gedrag en gaat zich focussen op een onderzoek gericht op deelscooters- en fietsen. Marijn vult aan: “Ik ga onderzoeken hoe we kunnen voorkomen dat deze vervoersmiddelen rondslingeren in de stad, zonder dat de aantrekkelijkheid ervan verminderd wordt”.

Axl Booman volgt de opleiding Built Environment – Mobiliteit aan de BUas en hij zit nu in zijn laatste jaar. “Mijn afstudeeronderzoek gaat over: hoe het effect van fietsers op de capaciteit van rotondes berekend kan worden. In de huidige berekeningen worden de fietsers namelijk vaak nog niet meegerekend.” zegt Axl. Hij valt onder het Team Smart Mobility.

Roy Pertijs gaat tijdens zijn stage methodes ontwikkelen om verschillende interne GIS-processen te kunnen doen versnellen. Daarnaast zal hij Team Data en Development ondersteunen op het gebied van GIS. Hij studeert Applied Geo-Information Science (AGIS) aan de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Roy vertelt: “Op mijn opleiding leren wij complexe ruimtelijke vraagstukken zowel letterlijk als figuurlijk in kaart te brengen, wij werken bijvoorbeeld ontzettend veel met GIS-systemen.”

Sanne van der Sluijs maakt deel uit van Team Verkeersarchitectuur. Ter afronding van haar master Spatial Planning aan de Radboud Universiteit is ze nu begonnen met afstuderen bij DTV Consultants. Sanne legt uit wat ze precies voor ons gaat doen: “Ik ga onderzoek doen naar de relatie tussen de subjectieve verkeersveiligheid van fietsers en human factors op rotondes. Naast mijn onderzoek zal ik ook meewerken aan een aantal projecten van het team.”

Annemijn Berghuis gaat een imago-onderzoek uitvoeren voor DTV Consultants. Zij studeert Communicatie aan Avans Hogeschool in Breda. “Ik ga mij bezighouden met vragen zoals: hoe kijken externe stakeholders naar DTV Consultants? Wat is de gewenste identiteit? Komt dit beeld overeen met de werkelijke identiteit?” vermeldt Annemijn. Zij sluit zich aan bij Team Algemene Zaken.

Welkom allemaal! Wij kijken uit naar jullie bevindingen en aanbevelingen. Wil je meer weten over één van de onderzoeken? Neem contact met ons op.

Op de foto van links naar rechts: Marijn, Axl, Roy, Sanne en Annemijn.