Even voorstellen: Ellen van Lierop

Eind vorig jaar is Ellen van Lierop gestart als Onderwijsadviseur Verkeerseducatie bij DTV Consultants. Een welkome versterking in het team Gedrag, dat zich inzet voor projecten rondom gedragsverandering en mobiliteit en werkt voor onder andere gemeenten, provincies en onderwijsinstellingen. Ellen gaat een bijdrage leveren aan het uitbouwen en onderhouden van relaties met voornamelijk VO-scholen en MBO’s in de diverse regio’s.

Als Onderwijsadviseur Verkeerseducatie ben je een schakel in projecten tussen onze opdrachtgevers (overheden), aanbieders van verkeerseducatie en scholen. Ellen: “Ik probeer scholen te overtuigen van het belang van de inzet van verkeerslessen en verkeerseducatieprojecten. Naast werving van projecten houd ik me ook bezig met advisering aan scholen en het organiseren van de verkeerseducatieprojecten.”

Ellens achtergrond

“De laatste jaren heb ik als sociaal werker en parttime als gastdocent op een HBO gewerkt, maar hiervoor heb ik verschillende andere opleidingen genoten en functies uitgeoefend. Ooit ben ik begonnen als politieagente. Verder heb ik 14 jaar bij de Raad voor de Kinderbescherming, als raadsonderzoeker straf en coördinator taakstraffen gewerkt.”

Maatschappelijk relevant

Een belangrijk onderdeel van de functie is de inzet voor een maatschappelijk relevant thema: het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers onder jongeren. Ellen: “Mijn ervaring in welzijn en mijn kennis over de doelgroep, maakt dat ik makkelijk kan schakelen. Dat komt goed van pas in mijn nieuwe functie.”

Wil je meer weten over de projecten van team gedrag? Ga naar: bekijk hier. Of neem contact op met Ellen of haar collega’s.