Doe mee met ons onderzoek naar ervaringen met GOW30

Na onze eerdere samenwerking met Goudappel in het onderzoek naar het Nieuwe 30 en bij het opstellen van het Afwegingskader 30 km/h, slaan we opnieuw de handen ineen. Dit keer om ervaringen met de GOW30 gestructureerd te onderzoeken en om te leren van de eerste ervaringen. Heeft jouw gemeente concrete plannen voor de herinrichting van één of meerdere straten naar een GOW30? Doe dan mee aan ons onderzoek!

Leren van eerste ervaringen

Verschillende gemeenten zijn bezig met het Afwegingskader 30 km/h en het maken plannen voor het inrichten van straten als GOW30. In 2023 zijn de voorlopige aanbevelingen voor de inrichting van een GOW30 gepresenteerd, maar definitieve richtlijnen zijn op korte termijn niet te verwachten. Het is daarom extra belangrijk om ervaringen te verzamelen en hiervan te leren. Dat kan alleen als we het samen doen!

Doe mee aan het onderzoek

We zijn daarom op zoek naar gemeenten met concrete plannen voor de herinrichting van één of meerdere straten naar een GOW30. Op deze straten willen we een voormeting en – na herinrichting – een nameting doen. Overal op dezelfde manier.

Wat krijg je bij deelname?

Gemeenten die meedoen, krijgen uiteraard een rapport over het functioneren van hun straat. Daarnaast krijg je ook een evaluatierapport met overall conclusies uit alle onderzochte straten, waarbij we relaties leggen tussen de (inrichtings)kenmerken en meetgegevens. Wat maakt dat de ene GOW30 beter functioneert dan de andere? Deelnemers worden ook uitgenodigd voor een aantal kennissessies over dit onderwerp.

De voordelen van meedoen:

  • Je hoeft zelf geen evaluatieplan te schrijven;
  • Je kunt jouw straat vergelijken met andere straten;
  • Je werkt mee aan kennisontwikkeling voor heel Nederland;
  • Je leert van de ervaringen van andere wegbeheerders.

Meer over onze aanpak en de kosten lees je in deze brochure.

Vragen of direct opgeven voor dit onderzoek? Neem contact met ons op via 06 2049 1590 of hetnieuwe30@dtv.nl.

Andere publicaties rondom het Nieuwe 30 vind je hier.